gestoria

ELS INVERSORS EN BITCOIN HAURAN DE PAGAR IMPOSOTOS.

L’any passat, centenars de milers d’inversors van decidir apostar pel bitcoin i altres divises digitals, el que va provocar un repunt dels preus. Ara que s’acosta la temporada de presentar la declaració de la renda, molts desconeixeran que tenen un deute amb el Govern federal.
Fa quatre anys, el Servei de Recaptació (IRS, per les sigles en anglès) va anunciar que les monedes virtuals haurien de rebre el mateix tractament que la propietat i que els contribuents haurien de pagar un impost per els guanys acumulats.
“Per als inversors que s’han gastat els beneficis, podria ser un cop dur”, explica Mike Slack, analista de la consultora H & R Block. Tot i la caiguda en els preus, el bitcoin va caure per sota dels 8.000 dòlars la setmana passada, gairebé un 60% des del seu màxim de desembre, la febre de les moneda digital segueix viva.
Tim Hoquei, conseller delegat de TD Ameritrade, un dels principals brokers en línia dels EUA, assegura que “mai he vist aquest nivell d’operacions; hi ha un interès especial en accions relacionades amb la tecnologia blockchain i el cànnabis”.
A l’IRS el preocupa des de fa temps que els beneficis derivats de les operacions en criptodivisas no s’estiguin declarant. “Els contribuents que no declarin els beneficis de les operacions amb criptodivisas seran sancionats”, ha anunciat l’Organisme.
Als EUA l’impost sobre els guanys de capital es calcula sobre la diferència en dòlars entre el valor de l’actiu en el moment de la compra i de la venda. Si ha passat menys d’un any entre les dues operacions, un operador que guanyi entre 38.701 i 82.500 hauria de pagar un tipus marginal del 22%.
Els operadors en bitcoin al Regne Unit també estarien subjectes al pagament d’impostos, amb taxes que ascendeixen fins al 45%, encara que aquesta mesura només s’aplicarà en casos en què les operacions siguin “molt habituals”.
Segons les autoritats fiscals dels EUA, entre 2013 i 2015, només hi va haver entre 800 i 900 persones a l’any que van presentar declaracions en què apareixien operacions vinculades al bitcoin.
(Expansión, 2018.02.06)