CEOE vol crear 250.000 llocs de treball digitals fins a 2020.
Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) ha presentat avui el seu ‘Pla Digital 2020’ amb el que preveu que l’economia espanyola creixi un 3,2% el 2020 i es creïn 250.000 nous llocs de treball, a més que reforci la competitivitat i disminueixin les desigualtats en una “societat hiperconnectada”.
“La digitalització és clau per al futur, la revolució tecnològica ha vingut per quedar-se. Vivim un procés de disrupció tecnològica sense precedents, una autèntica revolució digital, en una societat hiperconnectada “, ha dit el president de la CEOE, Joan Rosell, durant la presentació del pla estratègic, celebrada a la seu de la patronal.
Amb aquest pla, la confederació pretén que Espanya se sumi al conjunt de països europeus que lideren la digitalització i perquè, en concret, se situï entre els primers 20 llocs de l’índex global Networked Readiness Index (NRI) i entre els deu primers del Ditigal Economy and Society Index (DESI), d’àmbit europeu. “Aconsello que es posi en pràctica el nostre pla digital amb gairebé nivell d’urgència”, ha subratllat Rosell. En l’actualitat, ocupa el catorzè lloc en el DESI i el trenta-cinquè al NRI.
A més, la CEOE assenyala que és fonamental que els líders polítics estiguin convençuts de la importància de la transformació digital, ja que són els que poden impulsar els canvis normatius i institucionals que permetin eliminar les barreres per a la digitalització de les administracions públiques i de la societat en general.
En aquest sentit, la patronal recomana un pacte d’Estat per la digitalització que reforci la capacitat de coordinació transversal en un òrgan governatiu; assigni una comissió del Congrés dels Diputats a la Digitalització d’Espanya; coordini les mesures impulsades per aquest pacte amb l’Estratègia Europea de Digitalització de l’objectiu 2020; reforci el diàleg social i inclogui macro-projectes transversals.
Per assolir aquesta fita, el president de la Comissió de Societat Digital de l’organització, Julio Linares, ha destacat que “cal evitar les bretxes digitals i invertir més en intangibles enfront del total d’inversió”. “Cal vèncer al canvi”, ha indicat. “Amb la digitalització ens juguem molt en termes de creixement econòmic i d’ocupació, i hem de ser molt flexibles davant allò que encara no som capaços d’identificar”, ha afegit.
D’altra banda, Linares va explicar que la “revolució digital” es basa en tres principis. “Tot el que es pugui digitalitzar, es digitalitzarà; tota la informació que es pugui analitzar, s’analitzarà; i tot el que es pugui connectar, es connectarà “, ha remarcat. Per complir amb els objectius del pla i desenvolupar el seu contingut, Julio Linares va assenyalar que “l’educació hauria d’estar al capdavant de la manifestació” i que “no obstant això no ha estat capaç d’assumir el canvi com hauria de”.
(El País, 2017.05.17)